joi, 29 septembrie 2011

Regretted decisions that nobody chose

,,Acum, la douazeci si cinci de ani, sperand intr-o viata ceva mai blanda, Antoine constatase de prea multe ori ca inteligenta te face nefericit, singuratic, sarac, pe cand deghizarea inteligentei iti confera o imortalitate de hartie de ziar si admiratia celor care cred in ce citesc. Cauza nefericirii lui era propria-i minte.
Avea putini priteni, caci suferea de acel soi de asociabilitate care se trage din prea multa toleranta si intelegere. Gusturile lui nedescriminatorii il excludeau din grupurile care se formeaza pe baza dezgusturilor. Curiozitatea si pasiunea lui, care ignorau frontierele si clanurile, faceau din el un strain in propia lui tara. Avea impresia ca o fiinta omeneasca este atat de vasta si de bogata, incat nu exista vanitate mai mare pe lumea asta decat sa fi prea sigur pe tine si fata de necunoscutul pe care il reprezinta lumea.
La un moment dat ii era frica sa nu-si piarda stropul de timiditate si sa intre in tagma celor care te dispretuiesc daca nu-i domini, da cu o vointa indarjita a reusit sa o pastreze ca pe o oaza a personalitatii lui.
Chiar daca incasase rani multe si adanci, asta nu-i inasprise cu nimic caracterul, isi pastra intacta sensibilitatea foarte mare, care renastea mai pura ca niciodata de cate ori era sifonata si lovita. In fine, daca in mod rezonabil, credea in el insusi, se straduia sa nu se creada prea destept, sa nu accepte prea usor ceea ce gandea, caci stia cat de mult le place vorbelor mintii noastre sa ne fie pe plac si sa ne incurajeze, pacalindu-ne.''

                                                                                        ( Martin Page ,, M-am hotarat sa devin prost’’)

miercuri, 14 septembrie 2011

We don't know why we feel how we feel inside

Intregul  ansamblu de ganduri, fapte, exteriorizare a sentimentelor, puterea cu care trecem peste obstacolele vietii, modul in care facem fata stresului sau a situatiilor extreme si chiar rutina de zi cu zi... ne defineste, sunt parte din cine suntem.
Astfel, ca sa stim cine suntem noi cu adevarat, trebuie sa trecem prin foarte multe situatii diferite si sa ne mentinem obiectivitatea. Trebuie sa ne acceptam atat defectele, cat si calitatile, deoarece orice om are mai mult sau mai putin din fiecare. Este necesar sa fim indeajuns de intelepti sa acceptam faptul ca niciodata nu vom fi cum ne dorim noi, pe deplin. Avand acesta manie de a tinti catre perfectiune sau de cele mai multe ori, mereu cu o treapta mai sus fata de cea pe care ne aflam, ajungem sa uitam ca am avansat mai mult decat am fi crezut ca suntem in stare.
De asemenea, momentele in care incepem sa ne indoim de noi insine sunt, defapt, momentele in care cu foarte putin efort ne regasim si mai invatam cate ceva despre noi.
Daca suntem atenti, vom observa ca in fiecare zi ne comportam si reactionam diferit, fata de ziua precedenta, deoarece trairile noastre se schimba, deoarece mai invatam cate ceva despre noi si in special, pentru ca incercam sa eliminam eventualele greseli pe care le-am facut in ziua precedenta.
Se spune ca toata lumea este la fel, insa in acelasi timp este diferita... Eu cred ca toti oameni au aceleasi preocupari,aceleasi nevoi, aceleasi scopuri in viata si aceeasi infatisare. Evident, pe parcursul vietii preocuparile si idealurile se schimba, se maturizeaza si prin contur. In acelasi timp, totusi, diferenta consta in modul cu care ne traim viata. Acest lucru ne diferentiaza complet de ceilalti. Alegerile, calea pe care alegem sa mergem, greselile pe care le facem si chiar compasiunea de care dam dovada difera de la fiecare om.

miercuri, 7 septembrie 2011

You've reach the end, beging again now


Este stabilit, deja, faptul ca toata existenta oamenilor pe Pamant se reduce la implinirea destinelor si, implicit, la atingerea fericirii.
Totusi, lupta pe care o ducem zilnic, fie cu noi insine, fie cu ceilalti, fie cu propriul nostru destin ne conduce uneori catre momente dificile, care pentru a fi depasite  necesita  mai multa putere, incredere si energie.
Ajungem, involuntar, sa ne indoim si sa uitam de noi respectiv de visurile noastre, datorita faptului ca inevitabilul ne pune la incercare in moduri dure si aparent nedrepte. Ni se pare normal sa facem fata acestor provocari si sa mergem mai departe, insa de cele mai multe ori alegem sa ne impacam cu suferinta si atat. Numai tinem cont de nimic altceva, ne canalizam energiile doar asupra suferintei si a durerii, nevrand sa schimbam ceva.
Nu acceptam si nu ne gandim la adevarata insemnatate a acestor provocari, doar ramanem blocati in ele de propria noastra vointa. Nu vrem sa intelegem ca rostul lor este sa ne intaresca, sa ne arate unde am gresit si probabil sa ne invete cum sa suportam consecintele propriilor noastre fapte.
Nu doar aici gresim. Ideea este ca toata lumea poate face fata suferintei si durerii. Suntem inzestrati cu acesta putere, pentru ca ,, Dumnezeu ne da doar cat putem duce’’. In zadar, incercam sa demonstram ceva, daca ne complacem intr-o astfel de situatie. Putini sunt, insa, cei care sunt constienti ca pot fi fericiti, chiar si atunci cand totul merge pe dos.
Intr-o astfel de lume, ca cea in care traim acum, adevaratii invingatori accepta si se lupta sa fie fericiti, pentru ca tristetea si suferinta sunt lucruri intalnite prea mult prea des, la oricine. Cati dintre noi putem spune ca avem puterea sa fim fericiti?
Nu vrem sa acceptam ceea ce poate fi bine, ramane, in schimb, blocati in tot ce poate merge prost! 
(Atragem ceea ce gandim.)

joi, 1 septembrie 2011

You don't know wether you're coming or going


Se spune ca un vis este o dorinta a inimii, asadar alegerea visurilor si, ulterior, lupta pentru indeplinirea acestora, ne afecteaza profund, in mod direct. Stim ca trebuie sa luptam pentru ceea ce ne dorim, insa, uneori, pe parcursul acestei lupte se intampla, des, sa ne simtim descurajati. Suntem adusi sau ajungem intr-un punct in care nu se mai intampla nimic, moment in care incepe sa ne indoim de verosimiliatatea visurilor. Brusc, ceea ce ni se parea ca are sens, acum este  decat o insiruire de posibile greseli sau decizii eronate. Continuam sa credem in visul nostru, sa vrem ca acesta sa se implinesca, sa ne continuam lupta, insa totul pare in zadar. Parca numai depinde de noi, totul, iar acum suntem in asteptarea unui verdict, reprezentat de o posibilitate, o sansa de a continua.
Ne uitam imprejur si realizam ca, in continuare viata noastra este destul de buna, chiar si fara acele visuri, insa nimic numai are rost. Durerea si, in special, confuzia ne acapareaza existent, deoarece stim ca nu am ajuns acolo unde vroiam. Speranta ca nu exista vreun lucru imposibil si ca poate Universul va conspira in favoarea visurilor noastre ne da puterea sa nu cedam, sa nu renuntam.
Adevarul este ca atunci cand ne asteptam cel mai putin, ni se deschide o noua oportunitate.
Ar trebui sa ne amintim ca avem responsabilitatea de a duce la bun sfarsit o calatorie, pe care noi am ales-o, pentru ca doar asa invatam sa luptam cu provocarile clipei. Chiar daca ajungem sa suferim din cauza unor lucruri marunte este gresit sa credem ca nu suntem indeajuns de buni pentru a trai o minune sau sa avem parte de un moment in care totul capata sens, iar viata incepe sa se schimbe conform visurilor noastre.