sâmbătă, 4 februarie 2012

Touch

Raportul este acelasi 1 la 1.618 si se repeta la nesfarsit. Tiparele sunt ascunse in vazul tuturor, trebuie doar sa sti unde sa cauti. Lucrurile pe care majoritatea le considera haos, se supun unor legi subtile ale comportamentului.
Galaxiile, plantele, scoicile... tiparele nu se inseala niciodata. Doar cativa putem vedea cum totul se leaga. Sunt 7,080,360,000 de oamnei pe acesta planeta minuscula. Exista un vechi mit chinezesc despre Firul Rosu al Destinului, in care se spune ca zeii ne-au legat un fir rosu in jurul gleznelor si l-au atasat de toti oamenii ale caror vieti erau predestinate sa se ,, atinga’’. Firul se poate intinde sau incalci, insa niciodata nu se va rupe.
Intreaga roata cosmica a umanitatii se rezuma la conexiuni. Sirul lui Fibonancci determina faptul ca tiparul se gaseste in natura si se repeta in continuu. Universul este alcatuit din proportii si tipare exacte, peste tot in jurul nostru, dar noi nu le putem vedea. Daca am putea viata ar fi magica, cum nu ne-am imaginat vreodata. O retea cuantica de cauza si efect unde totul si toata lumea se reflecta in celalalt. Fiecare actiune, fiecare respiratie, fiecare gand ar fi in armonie.
7,080,360,000 de oamnei si doar cativa dintre noi pot vedea conexiunile. Astazi o sa trimitem peste 300 de miliarde de e-mail-uri, 19 miliarde de SMS-uri si cu toate astea ne vom simtii singuri. In medie, o persoana rosteste 2.250 de cuvinte catre alti 7,4 indivizi. Acele cuvinte vor fi folosite pentru a rani sau pentru a vindeca?
- Text preluat din serialul Touch -

joi, 2 februarie 2012

In search of the cure of mankind

Omul nu este capabil sa nu schimbe esenta lucrurilor sau a persoanelor de langa el, deoarece nu poate accepta cu usurinta diferentele. Daca poate, nu va ezita sa transforme totul cat sa-i fie, aparent, pe plac. Astfel, isi asuma, in nestire, riscul de a pierde, de a schimba sau de a epuiza esenta a ceea ce-l inconjoara. Cu totii comitem, mai mult sau mai putin, acesta greseala.
Ajung sa ne fascineze oamenii care s-au nimicit incercand sa dea un sens vietii lor, adica oamenii care nu au schimbat esenta, ci au cautat-o si au incercat s-o valorifice.
Se pare ca pentru categoria umana suferinta este sigura modalitate de a sti ca exista, iar pentru a se elibera, trebuie sa ajunga la asa numita ,, clipa care face cat 10000 de ani’’.  Esenta lucrurilor se ascunde in spatele timpului, iar atunci cand vom intelege ca timpul este doar o notiune fizica si cand vom invata sa traim in spatele sau, abia atunci vom putea vedea adevarata esenta a lumii.
Luciditatea este inamic pentru spirit, pentru sentimente si pentru intelesurile vietii. Este o arma, dar in acelasi timp un antidot, deoarece omul distruge si recreaza, imbumatateste la infinit orice, din dorinta lui de a atinge perfectiunea. In acest fel incepem sa ne bazam si sa luptam pentru nimicuri, pe are ajungem ulterior sa le negam.