miercuri, 12 octombrie 2011

I'm telling you things get better

Cu totii traim dupa o stereotipie fixa, care ne determina sa invatam pentru a ne asigura viitorul, sa ne maturizam pentru a deveni realisti, sa iubim pentru ca viata sa capete un alt sens si in cele din urma sa ne impacam cu ideea ca tot ce am facut pe parcursul vietii noastre nu difera cu absolut nimic de ceea ce a facut oricine altcineva cu viata sa.
Ne diferentiem, insa de ceilalti prin modul de gandire, prin tipul si intensitatea sentimentelor resimtite, modul in care vorbim si ne comportam si, nu in ultimul rand, prin modul prin care trecem de etapele vietii.
Cu toate ca stim la ce sa ne asteptam de la viata, in mare, de multe ori uitam ca inevitabilul se produce sau ca societatea in care traim ne ingreuneaza ascensiunea spirituala, psihica si emotionala.
Motive sunt multe, dar ideea e aceesi pentru toti, viata este considerata grea. Cu toate acestea, ideea si adevaratul sens al vietii, din punctul meu de vedere este reprezentat de modul in care reusim sa trecem peste aceste greutati, modul in care uitam sau controlam cat de greu este si mergem mai departe.
Cand totul se sbulbera in jurul nostru ar trebui sa ne amintim ca sa spulbera pentru ca noi am lasat sa se intample asta, undeva am gresit si trebuie sa suportam consecintele. Uneori, datorita modului haotic de viata al societatii in care traim, unele lucruri chiar nu depind de noi, in astfel de momente sa ne aducem aminte ca ,, In viata nu trebuie sa astepti sa treaca furtuna, trebuie sa inveti sa dansezi in ploaie.’’
Tot ce spun este ca in final va merita efortul, chiar daca acum este greu!

4 comentarii:

  1. Niciodata nu se stie ce gasim la finalul drumului, daca va fi asa cum neam asteptat, daca va fi mai rau sau mult mai bine, insa ideea este aceasi. Imi place postarea....ca de obicei :):)

    RăspundețiȘtergere
  2. Unii oameni gresesc in viata ca ajuta sau iubesc prea mult,si asta e un punct slab!

    RăspundețiȘtergere
  3. sincer sunt de parere ca niciodata nu sti la ce sa te astepti de la viata..si de multe ori chiar asteptam ca inevitabilul sa se produca pt ca nu stim ce sa facem cu viata noastra...si tot astepti ca acel ceva sa vina...si nu va veni pt ca depinde doar de tn!

    RăspundețiȘtergere
  4. Sti foarte bine ca vei creste, vei avea o cariera si o familie... Asta sti! Si DA totul depinde doar de tine, insa degeaba daca nu actionezi in momentul potrivit, iar momentul potrivit nu il alegi tu.

    RăspundețiȘtergere