joi, 2 februarie 2012

In search of the cure of mankind

Omul nu este capabil sa nu schimbe esenta lucrurilor sau a persoanelor de langa el, deoarece nu poate accepta cu usurinta diferentele. Daca poate, nu va ezita sa transforme totul cat sa-i fie, aparent, pe plac. Astfel, isi asuma, in nestire, riscul de a pierde, de a schimba sau de a epuiza esenta a ceea ce-l inconjoara. Cu totii comitem, mai mult sau mai putin, acesta greseala.
Ajung sa ne fascineze oamenii care s-au nimicit incercand sa dea un sens vietii lor, adica oamenii care nu au schimbat esenta, ci au cautat-o si au incercat s-o valorifice.
Se pare ca pentru categoria umana suferinta este sigura modalitate de a sti ca exista, iar pentru a se elibera, trebuie sa ajunga la asa numita ,, clipa care face cat 10000 de ani’’.  Esenta lucrurilor se ascunde in spatele timpului, iar atunci cand vom intelege ca timpul este doar o notiune fizica si cand vom invata sa traim in spatele sau, abia atunci vom putea vedea adevarata esenta a lumii.
Luciditatea este inamic pentru spirit, pentru sentimente si pentru intelesurile vietii. Este o arma, dar in acelasi timp un antidot, deoarece omul distruge si recreaza, imbumatateste la infinit orice, din dorinta lui de a atinge perfectiunea. In acest fel incepem sa ne bazam si sa luptam pentru nimicuri, pe are ajungem ulterior sa le negam.

Un comentariu: