vineri, 11 noiembrie 2011

Remind me of what I really am

Orice om, fie ca vrea sa recunoasca sau nu, mereu va da vina pe cineva sau ceva pentru aspectele negative din viata sa. Pur si simplu, ne este greu sa ne asumam in totalitate greselile. In cel mai fericit caz gasim SI un alt vinovat inafara de noi insine, nefiind capabili sa acceptam si sa intelegem ca ceea ce facem in prezent va rascumpara trecutul si, in mod logic, va schimba viitorul si ca nu ceea ce am facut in trecut va afecta prezentul ( karma ). Astfel, daca pornim pe principiul ca prezentul vietii noastre este o rasplata a deciziilor din trecut, niciodata nu vom reusi sa ne depasim conditia umana, cea care, de cele mai multe ori, nu ne lasa sa fim fericiti pe deplin.
Ideea este ca tot ce conteaza este prezentul. ACUM este tot ceea ce avem si totodata ceea ce conteaza cu adevart. Este singurul moment pe care il putem controla si asupra caruia avem stapanire totala. Este singurul aspect al vietii asupra caruia influentele vin doar de la noi, cei care stiu sa traiasca in prezent.
Pe tot parcursul vietii noastre, traim o insiruire de momente prezente, decizia pe care o facem cand ne gandim la trecut sau viitor, determina o ruptura a momentului in care alegem sa traim.
Astfel, daca alegem sa fim stapini pe vietile noastre si realizam ca deciziile prezente inseamna totul, vom ajunge sa nu traim doar in momentul de ACUM, ci pentru totdeauna.  Timpul nu exista, daca ne gandim la importanta pe care o poate avea prezentul in vietile noastre.

Un comentariu: