miercuri, 14 septembrie 2011

We don't know why we feel how we feel inside

Intregul  ansamblu de ganduri, fapte, exteriorizare a sentimentelor, puterea cu care trecem peste obstacolele vietii, modul in care facem fata stresului sau a situatiilor extreme si chiar rutina de zi cu zi... ne defineste, sunt parte din cine suntem.
Astfel, ca sa stim cine suntem noi cu adevarat, trebuie sa trecem prin foarte multe situatii diferite si sa ne mentinem obiectivitatea. Trebuie sa ne acceptam atat defectele, cat si calitatile, deoarece orice om are mai mult sau mai putin din fiecare. Este necesar sa fim indeajuns de intelepti sa acceptam faptul ca niciodata nu vom fi cum ne dorim noi, pe deplin. Avand acesta manie de a tinti catre perfectiune sau de cele mai multe ori, mereu cu o treapta mai sus fata de cea pe care ne aflam, ajungem sa uitam ca am avansat mai mult decat am fi crezut ca suntem in stare.
De asemenea, momentele in care incepem sa ne indoim de noi insine sunt, defapt, momentele in care cu foarte putin efort ne regasim si mai invatam cate ceva despre noi.
Daca suntem atenti, vom observa ca in fiecare zi ne comportam si reactionam diferit, fata de ziua precedenta, deoarece trairile noastre se schimba, deoarece mai invatam cate ceva despre noi si in special, pentru ca incercam sa eliminam eventualele greseli pe care le-am facut in ziua precedenta.
Se spune ca toata lumea este la fel, insa in acelasi timp este diferita... Eu cred ca toti oameni au aceleasi preocupari,aceleasi nevoi, aceleasi scopuri in viata si aceeasi infatisare. Evident, pe parcursul vietii preocuparile si idealurile se schimba, se maturizeaza si prin contur. In acelasi timp, totusi, diferenta consta in modul cu care ne traim viata. Acest lucru ne diferentiaza complet de ceilalti. Alegerile, calea pe care alegem sa mergem, greselile pe care le facem si chiar compasiunea de care dam dovada difera de la fiecare om.

Un comentariu:

  1. Ce nu ne doboara , ne face mai puternici. Greselile sunt cele ce ne deosebesc de altii si ne fac sa fim noi insine :)! Foarte buna postarea, imi place!:*

    RăspundețiȘtergere