sâmbătă, 26 martie 2011

Going through changes

Imaginati-va ca sunteti pe marginea unui lac si aruncati o pietricita in apa. Piatra se scufunda, creand valuri, apoi mai luati o piatra si o aruncati in alta parte, creandu-se noi valuri care se vor intersecta cu celelete. La scurt timp dupa toate acestea luati o piatra maricica si o aruncati, evident valurile vor fi mai mari, si se vor suprapune cu cele mai micute, dupa care luati un bolovan pe care il arncati in apa, facand inexistente celelte valuri. Acum ganditi-ca ca este la fel si in viata! Pietrele sunt problemele pe acre un om le intalneste pe parcursul vietii sale( lacul). Intampinam cate o problema, doua, trei... pana se intampla ceva serios... si abia atunci ne oprim si realizam ,, Abia acum am o porblema''.
 Viata este mult prea scurta ca sa ne lasam condusi de problemele care exista in viata fiecaruia, mereu si totusi ce putem face? In continuare sustin ca trebuie sa traim fiecare moment al vietii la intensitate maxima, chiar adca aceste clipe nu sunt tocmai placute sau usor de indurat. Este totusi o problema atunci cand... pietricelele acelea aruncate in lac sunt din ce in ce mai numeroase.
Gasiti undeva in adancul vostru puterea sa va detasati si sa ganditi ca sunt doar valuri create de pietre mici, care trec! Apoi, daca sunteti in stare ganditi-va si la cei din jurul vostru... Poate ca atitudiena pe care o aveti, pe buna dreptate sau nu( depinde de foecare caz in parte), ii poate afecta pe cei dragi, care vor sa va ajute, De sigur, nu exclude-ti nici posibilitatea ca pietrele aruncate de voi sa se adune si pentru ceillati, caz in care deja cel care trebuie ajutat si sustinut, in primul rand, numai sunteti voi!
 Totusi, cu toate ca ,, toate trec si se uita ori se iarta'' nu pot spune ca nu sunt grele, atunci cand le traim! Cum doar prezentuul conteaza, o problema inseamna un prezent nu prea bun... Rezolvarea lor este de multe ori simpla, insa este complicat pana gasim acea cale simpla pe acre sa o punem in aplicare.
Prefer sa inchei, cu toate ca ar mai fi multe de zis... nu uitati totusi ca ceea ce nu ne omoara, cu siguranta ne face mai puternici!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu